Om oss

Jag heter Marianne Nilsson och bor i Åhus och har gjort det den största delen av mitt liv.

Min familj består av min man Seth Nilsson och våra tre utflugna barn och vi har även glädjen att ha fem barnbarn. Som familjemedlemmar räknas absolut våra mopsar som idag är fyra sötnosar Molly, Hedda, Chess och sist men inte minst Cleo.

Jag har haft lyckan att alltid ha hund då även mina föräldrar var djurälskare. Min första mops skulle absolut vara svart och han blev vår familjemedlem 2003. En underbar mops som gav och har gett oss mycket kärlek under åren. Boss blev ingen utställningshund då varken tid eller intresse fanns. Hans far var Filosofias Piero, känd och omtalad hund i mopsvärlden och vinstrik i många utställningssammanhang.

Min andra mops Hugo kom in i mitt liv 2009 och han är fawn. Hugo blev grunden till mitt utställningsintresse och stora passion för rasen. Eller som jag tycker idag och många med mig en mops blir lätt flera mopsar och man kan inte ha för många.

Våra hundar är verkligen familjehundar, bor och lever med oss dygnets alla timmar. Jag är med andra ord "mopsmamma" på heltid.

Hugo är grunden till mitt beslut att starta kennel och vad är mer passande än namnet Absolute Pug's då jag älskar rasen.

Det är viktigt att avel och uppfödning sker enligt gällande regler, detta för att främja mentalt friska och fysiskt sunda hundar och så att rasstandarden stämmer. Mopsen är en alltigenom glad och vänlig ras som älskar allt och alla.

Jag är medlem i Svenska Kennelklubben (SKK) och har genomgått den Nya Uppfödarutbildningen som jag blev klar med 2016-11-02. Utbildningen innefattar:

- Anatomi

- Utfodring

- Genetik

- Juridik

- Avelsmål


Jag är även medlem i Mopsorden och har även gått deras uppfödarutbildning 2014-10-20 som innefattar:

Kennelkonsulentverksamhet, Regelverk

Övergripande mål för svensk hundavel

Juridik för uppfödare

Anatomi

- Instrument för avelsutvärderingJag och Hugo på utställning.